Dagar som denna...

Idag är en sån där dag som gått alldeles för fort! Jag har massor att göra och fotar, redigerar och tar hand om min dotter och dagen bara springer förbi. Nu när jag sitter här och arbetar framför datorn fram till kvällen så känns det ändå inte som att jag har fått något gjort :) Antar att alla har sånna dagar och om det inte är så så låtsas jag som det i alla fall!
 
Jag har massor av bilder som väntar på att visas men väljer istället en bild som jag totalt smälte för som jag tog på min dotter igår när jag slängde upp henne i en alldeles ny väska (eller väskan är gammal men den är ny för mig) som jag tänker använda i studion och utomhus till barnfotograferingar. Just på denna bilden syns inte väskan men ni får gärna kika in på min Facebooksida https://www.facebook.com/fotograflisamarie där ni kan se två andra bilder.
 
Sov gott nu alla fina!
 
 

Löv is in the air!

För er som inte sett på FB så har jag släppt ett julerbjudande som endast gäller den 24 november så passa på att boka innan tiderna tar slut :)


Nu kommer alla underbara på Sofia och hennes fantastiska röda hår! Är så glad att jag fick fota henne medan det fortfarande är höst och fina löv på marken!
Det finns fortfarande lite ställen med gula och härliga löv överallt så jag hoppas jag hinner fota lite fler utomhus innan det blir helt grått och då är det ju dags att längta efter alla vinterfotograferingar!
 
 

Galen dag fylld med skratt!

I söndags så hade jag ju kurs hos Emelie (jag har skrivit om detta tidigare att jag går på kurs hos Emelie för att förnya och förbättra mig själv som fotograf.) Det är så otroligt lärorikt och hon är så otroligt bra på att dra fram mina bra sidor och att få mig att inse vad jag behöver göra och hur :)

Denna gången hade vi som modell en annan av de som också arbetar som fotograf men som går hos Emelie precis som ja! Gissa om det var massor med skratt och roligheter under den halvtimmen när vi sågs alla tre, det var inte många sekunder Helena lyckades hålla minen och se cool ut kan jag säga! En galet rolig fotografering var det utan tvekan!
 
Samtliga bilder är tagna av Emelie Ohlsson (www.emelieohlsson.se)

Mys i Kungsträdgården...

I förra veckan blev jag kontaktad av en mamma som skulle komma till Stockholm med sin son över helgen och ville vädigt gärna få honom och sig själv fotade och jag lyckades givetvis trycka in en tid på fredagen så vi möttes i Kungsträdgården där samer samlades för helgen och hade en demonstation mot gruvboomen.
 
Mamma Moa-Sara och sonen Teodor var alltså där för detta och var klädda i sina otroligt fina samedräkter och det var verkligen roligt och en ära att få fota dem! Vi stoppades flera gånger under fotograferingen då nyfikna människor också ville få en bild på dem och även låna Teodor för en bild med dem själva. Jag hade jättetrevligt och jag känner även mamman via internet lite grann sen tidigare så det var en härlig dag och solen värmde på också vilket givetvis var ett stort plus!
 

En underbar dag!

En fullspäckad dag stod på schemat idag. Vaknade upp och myste med familjen och åkte sen iväg för kurs med fina Emelie :) Jag tog då lite foton på en annan kollega vid namn Helena! Det var otroligt roligt och jag fick med mig ett antal fina och härliga bilder på henne! Hon borde extraknäcka som modell känner jag rent spontant! :)
 
Efter det så stod en riktigt härlig familj på kö för att bli fotade! Tog nog några av mina bästa familjebilder idag tror jag minsann. Ett tvillingpar (lite äldre än de brukar vara dock haha..) och de var verkligen härliga att ha att göra med och försökte verkligen att göra exakt som jag sa, det är man ju liksom inte riktigt van med när man mest fotar småbarn haha :) Innan vi skiljdes åt sa killen att när kan vi göra detta igen det var jätteroligt? Då känns det verkligen härligt! Jag vet att jag sagt det tidigare och jag menar det verkligen. Jag ÄLSKAR mitt jobb!!
 
Avslutade dagen med att snabbt träffa familjen och jag fick mysa med min lilla brorsdotter hur länge som helst. Tänk vad underbara de är de små knyttena... Kärlek!

Lilla Alice

I veckan hade jag lilla Alice på besök i studion och hon var ett litet charmtroll minsann. Väldigt kär i sin mamma (precis som det ska vara) :) men bjöd mer än gärna på goa miner och flera sprakande leenden!
 
Det har varit en rätt hektiskt vecka men imorgon är det lite ledighet med familjen på schemat och städning deluxe! YAY haha... :) På söndag kör jag igång igen och då är det kurs och familjefotografering och jag håller alla tummar och tår för att vädret ska vara med mig! Nu ser det rätt mörkt ut och det vore ju supertrist att behöva flytta tiden på fotograferingen.
 
Här bjuder jag på lite goa bilder på lilla Alice!
 
 

Kärlek från första stund!

Nu har jag haft flera dagar där det bara rusar på! Mycket kunder vilket är jätteroligt och det känns faktiskt rätt roligt att jag fått använda studion lite mer än jag gjort i somras då jag begravde den ett tag för alla fina färger utomhus. Visst har jag dragit fram den då och då men har helt klart föredragit att vara ute. Det gör jag fortfarande (finns fortfarande chans att boka höstfotograferingar!) men nu är studion avdammat för det lite kallare halvåret.
 
Jag kommer att lägga ut ett erbjudande för lite studiofotografering för er som hört av er och önskar julklappar till nära och kära! Det kommer att bli en dag då man får lite kortare fotograferingstid för ett lite bättre pris helt enkelt så håll ögonen öppna! :)
 
Idag så var det dags för en Newbornfotografering och det var verkligen ingen Newbornfotografering som helst utan min nyaste brorsdotter som är så otroligt söt så man kan gå under! Det är lite speciellt när man kan gosa lite och på pussa på de härliga kinderna när man fotograferingar (det gör jag ju normalt inte vid fotograferingar så ni inte tror att jag hoppar på alla goa bebisar jag fotar även om impulsen ibland finns där då de bara är fööör goa haha.. )
 
Givetvis var storasyster med på ett hörn också och visst är det underbart med lite syskonkärlek! Man smälter totalt!

Tapas...

Vi är nu i Skåne under helgen och det är därför jag försvunnit lite granna. Vi är och hälsar på min mans familj och äter massor med god mat på deras restaurang Casa Nini som ligger i Ystad stad. Flera saker är helt underbara men jag hade givetvis önskat lite mer vegetariskt eftersom att jag inte äter kött alls längre... 
Nu tänker ni att vi tagit det lugnt och haft en minisemester men så är det absolut inte. Jag har byggt upp en hemsida och fotat restaurangen flera gånger och nu ska vi dit för en sista fotografering innan vi åker hem imorgon bitti. Jag har dessutom startat upp en FB-sida för restaurangen så ni är välkomna att kika in och gilla deras sida om ni vill :) Speciellt om ni bor i Skåne. FB-sidan hittar ni här Casa Nini och hemsidan finner ni här www.casanini.se
 
Här kommer lite bilder från dagarna :) Nu är jag inget geni inom matfotografering så resultatet är väldigt sådär men lite roligt att utmana sig själv är det helt klart!
 
 
 


Bästa vänner!

Idag har det varit fullt ös på denna mamman/fastern/fotografen. Har hunnit med en hög med bokföring, fotografering av bostad, hämtat min underbara brorsdotter på dagis tillsammans med min dotter, haft en planeringsmöte med ett brudpar som gifter i början av November samt myst med lilla brorsdottern som för övrigt måste vara det goaste lilla knyttet i världen! :) Det ni!
 
Jag, dottern och brorsdottern tog en kort promenad hem till min bror men givetvis var det bus och skratt som ljöd genom hela Farsta. Samtliga som gick förbi dessa tjejerna försökte kväva ett leende då de gick hand i hand och sjöng och fnittrade om vartannat. Hur har vi haft sån tur att våra små busbrudar är både kusiner och bästisar! Jag hoppas de kan ha det så alltid! Givetvis som den galna mamman/fastern/fotografen jag är så hängde kameran med på promenaden. Helt galna är de små och det var inte lätt att fånga de på bild men det var nog lite av charmen. Inget planerat eller fixat, ljuset är fel, skärpan sitter inte där den ska men INTE bryr jag mig :) För de finaste tjejerna i hela världen var sååå lyckliga och det värmde nog hela min själ där de röjde runt i löven som räckte de till midjan på vissa ställen! KÄRLEK!!!!
 
 

Löven faller utanför fönstret...

Jag insåg idag att höstens vackra färger håller på att försvinna här där jag bor. Löven faller och blir bruna istället för vackert gula och röda! Det känns som att det händer för fort! Jag hinner inte med.
 
Imorgon ser jag verkligen fram emot då jag ska på bröllopsmöte och träffa det brudpar jag ska fota i början av November (på min dotters födelsedag till och med). Det blir en borglig vigsel inne i stan och det ska bli jätteskoj!
Längtar till årets sista bröllop jag! Sen får jag invänta nästa år och alla bröllop jag förhoppningsvis ska fota då!
 
På torsdag bär det av mot Skåne för min och dotterns del. Min man har varit där en vecka redan och hälsat på sin familj så vi ska dit över veckoslutet. Ska bli spännande att sitta fast i en bil med en 2-åring fylld med hela världens vilja i många timmar haha...
 
Var hemma hos en vän för några dagar sedan och tog några spontana bilder på hennes otroligt söta kattungar (dessa är alltså ej tagna i studio och därför inte samma kvalité som jag brukar ha på kattbilder.
 

Sofia och Daniel

Så var det då dags för en alldeles jättelång bildkavalkad från min höstbröllopsfotografering :) Glädje och kärlek räcker inte för att beskriva detta par! Jag är så glad att jag valde just de för denna fotografering.
 

Älskad från första stund!

Som jag nämnde igår föddes vår hett efterlängtade lilla tjej efter 42 veckor i magen. En stor tjej som är rätt lik sin storasyster men håret saknas :)
 
Idag fick vi då äntligen träffa det lilla Pyret och hon är verkligen älskad från första stund, det finns så många runt omkring henne som längtat och väntat på att hon ska komma ut och sprida kärlek i vår familj! Någon som väntat lite extra är hennes storasyster Ellen och hennes ögon glänste med stolthet och kärlek för detta lilla knytte och det syntes att hon vet att de hör ihop. De ska alltid finnas där för varandra och viska hemligheter och busa med sina föräldrar. Tänk vilken härlig grej det är när man får en ny familjemedlem! Kärleken är evig! :)
 

Med glädje på menyn!

I förrgår träffade jag ju Frida som är en kollega till mig och hon ville ha bilder till sin hemsida och blogg och vi träffades i Liljeholmen på morgonen och de var rejält kallt trots det härliga vädret! Hon är en riktigt glad och härlig människa och det var jätteroligt att fota henne och jag är jätteglad över bilderna själv och det verkar som att hon är nöjd också :)
 
Härliga höst! Så synd att den inte varar så länge. Passa på att boka in er höstfotograferin innan det är för sent!
 

Tårar i ögonen..

Ja det hade jag idag. Av lycka! Ni som följer bloggen såg att jag skrev om mina syskon häromdagen. Nu idag har min fina bror fått ännu en dotter som är så otroligt lik sin storasyster och ögonen vattnas så fort jag kikar på fotona vi fått av dem. Jag är så glad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen... Jag hoppas vi får komma förbi BB snart och hälsa på och gosa lite (och fota om jag känner mig själv rätt..)
Grattis till världens finaste lillebror, svägerska och brorsdotter till erat nytillskott! Det känns helt overkligt att min lilla lillebror är vuxen och har två döttrar. Nu kniper bröstet igen så nu måste jag slute skriva så jag inte börjar böla här framför datorn...
 
Jag och Lily fick beskedet mitt på dagen och firade med en härlig höstpromenad och jag hade med mig kameran och en ask russin (ja, jag måste tyvärr muta lillan numera om jag vill få henne framför kameran haha...) Det var härlig sol och temperaturen var riktigt behaglig efter ett antal dagar med väldigt kallt väder.
 
Tänk att jag har en sån fin tjej! Hon är så otroligt go (inte lätt alltid men det bra överväger det dåliga haha..)
 

Lily min Lily!

Idag har varit en fullspäckad och rolig dag! Började med första tandläkarbesöket för vår nästan 2-åring :) Hon börjar blir stor! Jag åkte sen och fotade en kollega till mig som ville ha bilder till sin hemsida vilket blev tokbra i det fina men kalla höstvädret! Sen skjutsades min man till Bromma Flygplats då han ska ner till Skåne i en vecka och efter det hände det som jag längtat efter länge. Jag tatuerade mig! Jag hade tidigare en liten katt som jag absolut inte var nöjd med på vristen. Den blev inte alls som jag tänkt mig från början men den har suttit där den suttit tills jag började längta efter en lilja (eftersom att vår dotter heter Lily) och ville ha en sån någonstans på kroppen men jag ville ändå inte ha fler tatueringar och kom då på att jag kanske kunde tatuera över den jag inte är nöjd med. Jag hittade till slut den tatuerarern som jag ville skulle göra detta (en väns man som är helt fantastisk på just detta) på Imperial Tattoo i stan.
Jag kom dit och var lätt nervös (eh... lite?) men oj vad han jobbade snabbt och jag ville bara strypa honom en stund (jag blir lätt aggressiv när jag har ont om än i mitt huvud haha..). Sen sprayade han på en mirakelspray som bedövar så resten av tiden fotade jag och pratade som mig själv igen :) ÄLSKAR den sprayen. Kändes knappt alls!
 
Jag är så otroligt nöjd! Älskar numera min vrist för där sitter min Lily nu. Min älskade unge <3

Syskon...

Ja syskon handlar det om idag. Sitter och väntar på att bli faster igen och känner mig otålig då min lillebror ska bli 2-barnspappa. Hur gick det till? Den lilla killen som retade gallfeber på mig som liten (eller.. det gör han fortfarande haha..) ska gå och bli pappa till TVÅ stycken vilda barn!
 
Jag vill ju väldigt gärna ha ett syskon till min lilla tjej då jag själv uppskattar det så otroligt mycket. Vet inte var jag skulle vara utan mina fina syskon. Ni förstår inte vilken tur jag har som har dem. Ja vi bråkar och skäller och tycker olika ibland (eller för det mesta) men vi finns där i vått och torrt och skulle alltid ställa upp och någon behövde oss. Jag kan inte tänka mig ett liv utan mina syskon för de är något av det bästa jag har! Vi har tagit oss igenom mycket under åren och nu går vi igenom ett annat skede i våra liv och även där finns vi kvar för varandra.
För hur underbara ser inte dessa nördar ut?
 
 

Liten kille, stor kanelbulle :)

Så har tiden kommit för att kika på lite kanelbullebilder :)
Hade en jätterolig fotografering av lilla Agathon som fyllde 1 år på kanelbullens dag och hans mamma hade en superkul idé så de hade med sig en korg med kanelbullar! Måste göra så oftare känner jag haha :)
 
Idag skulle jag egentligen fotat två porträttfotograferingar men tyvärr vart vädret supertrist så jag sitter och jobbar hemma och sörjer att vi fick boka om. Men som tur är verkar det som att helgens väder kommer bli kalas så det känns bra!
 
 

Planer...

Sitter just nu och planerar inför min snart 2-årings kalas. Jag är ju verkligen glad i att göra tårtor och sitter och beställer lite material till den och planerar inför utsmyckningen :) Jag lärde mig att täcka tårtor och göra figurer när jag var gravid med min lilla pärla. Jag kunde inte göra så mycket då jag hade otroligt ont i kroppen och var sjukskriven ett bra tag. Jag satt och drömde om mitt efterlängtade barns ankomst och planerad inför hennes dop och bestämde mig för att göra tårtorna själv. Sagt och gjort började jag träna varje chans jag fick på att göra tårtor och de första försöken blev väl sådär haha.. Men jag var otroligt nöjd med resultatet och är jätteglad att jag lärde mig. Figurerna är väl inte fantastiska men de blir bättre :)
 
Ingen bild idag :) Kommer imorgon!

3 år senare...

Igår vaknade jag upp och tittade ut genom fönstret och insåg att det spöregnade. Igår var dagen som jag skulle fota Sofia och Daniel iklädda deras bröllopskläder som de hade när de gifte sig för 3 år sedan. Jag blev väldigt besviken då jag hade hoppats på lite fint höstväder så vi kunde göra den efterlängtade fotograferingen. Jag mailade Sofia med tungt hjärta och sa att det nog var bättre att avvakta! Otroligt positiva och härliga Sofia svarade med vändade post att hon minsann läst att det skulle bli bättre på dagen. Jag tittade just då ut genom fönstret och det spöregnade och var jättevått på marken. Ok, vi avvaktar och ser. Mycket riktigt lättade molnen upp lite grann och marken började torka! Nu blev det brått! På med ansiktet och iväg och handla helium (detta fick min fantastiska make göra medan jag satt med planeringen) och blommor. Denna fotograferingen var ju faktiskt planerad sen tidigare då jag eftersökte ett par som gift sig innan och som ville göra om det tillsammans med mig :) Inte gifta sig med mig alltså men få sin kärlek förevigad av mig :)
 
Så kom jag dit och mötte detta vackra och härligt glada par som bara lööös av kärlek! Det är så härligt att möta personer som bara är sådär fina tillsammans! Kärleken, den är bara helt fantastisk alltså :) Jag har ju faktiskt fotat hela deras familj i början av sommaren men då var de två sönerna med. Nu var det bara om dessa två och då är allt annorlunda!
 
Jag hade funderat på detta ett tag då jag hittade denna idéen om att göra en arrangerad bröllopsfotografering då en annan fotograf (superhärlig människa!) hade gjort en liknande grej och hade massor av rolig rekvisita som jag sen helt ärligt lånade och la in i min egen planering. Vill ni kika på hennes sida så finns hon här http://emmelifoto.se
 
Jag tänkte slänga ut ett par bilder i alla fall! Resten får ni se senare :)
 

Oktober...

Jag kan inte riktigt ta in att det är Oktober REDAN. Tiden går så otroligt fort och jag hinner knappt vänja mig vid att det är ny månad innan det blir en ny månad igen. Tiden bara springer fram! Det har nog med att jag har mycket att göra och att man har barn. Sen hon föddes så går veckorna in i varandra... Hon blir TVÅ år om bara en månad. Jag har alltså varit mamma i nästan två år... Det går inte att ta in :) Sitter och planerar för hennes 2-årskalas och försöker komma på något smart sätt att få ihop både släkt och vänner så vi inte behöver ha två kalas :) Inte är det lätt inte!
 
Jag fotade en familj för ett tag sedan vid Vinterviken i Liljeholmen. Fick ett mycket bra väder och lillkillen var lite blyg som men det släppte efter ett tag! Att gå runt hållandes mammas hand var det som var roligast just nu :)
 
 

Kanelbullens dag!

Idag var det Kanelbullens dag men det som de flesta inte verkar veta är att det även är Djurens dag så jag tänkte öppet gratta de också! :) Det har inte blivit någon kanelbulle idag men lite glass blev det allt! Det blir lätt så när man har en man som jobbar på GB haha...
 
Har varit borta mycket denna veckan då jag fått VABBA i flera dagar då lillan fick magsjuka i början av veckan så det har blivit mycket mammighet och jag har försökt jobba framför datorn när hon sover men inte haft så mycket tid över. Hon har varit bra i 2 dagar nu men det är karenstid på förskolan för just magsjuka så hon fick stanna hemma veckan ut. Idag var det dags för en 1-årsfotografering med kanelbullar i STORA lass! :) Helt underbar liten familj med ett litet busfrö som fyllde 1 år idag!
Litet smakprov från dagen! Är galet nöjd med dagens bilder!
 

När kylan kryper in...

Ja som sagt, kallt kallt just nu. Men då är det så härligt att kunna sätta sig och titta på bilder från i somras eller bara för några veckor sedan. Inga mössor eller jackor så långt ögat kan nå :)
 
Jag har några familjer jag inte lagt ut här på bloggen och här kommer några från en underbar familj med ett härligt tvillingpar som bara ville rymma :) Det var väldigt mycket mer intressant att springa och gå runt än att titta i kameran!