Äntligen sommar!

Igår var det barnfotografering on speed! Det är grönt överallt och man riktigt känner i luften att sommaren är här. Eller ja, man kunde gissa att det fanns en sol bakom alla de tjocka molnen som hotade uppe i luften! Vi fick se den väldigt korta stunder igår. Den lyste igenom med ett löfte om värme och sol och det höll den fast vid för idag har det varit fantastiskt väder! SOMMAREN är här!! :) Att det ska regna imorgon ignorerar jag och tänker inte på alls!
 
Vi var alltså i skogen med 6 vilda barn mellan 1,5-2 år igår och det var fullt ös medvetslös! 5 av de blev fotade och det var helt galet roligt och jag fotade som en galning medan vi viftade med ballonger, hoppade och studsade samt lekte oss fram till riktigt roliga, söta och underbara foton!
 
 

Otur med vädret!

Idag kom Therese hit med sin familj från Västerås för att bli fotade ute och inne i studion! Och givetvis så regnar det :) Jag har inte tur med vädret kan man säga! Men som tur är är vi inte rädda för regnet och slängde oss ut efter att ha gjort projekt "Trash the cake" med lilla Algot som fyllt 1 år! Bilder på det kommer senare!
Efter ett tag började det givetvis regna rätt kraftigt och vi tog skydd under ett träd och då insåg jag att vi kunde knäppa några bilder där inne! Härliga Therese hade på sig en superfin gul klänning som passade så himla fint in i den gröna bakgrunden!
 
Tack för idag! Det var jätteroligt! :)
Nu har en fin jacka som jag kan ha i regn och rusk samt gummistövlar (roooosa såklart!) som jag kan använda när jag fotar i detta vädret nästa gång! Tyvärr låg de på posten när vi var ute idag :) Så jag plaskade tillbaka hem med dyngsura skor! Helt klart värt det!
 

I regn och rusk!

 
Igår hade jag planerat in en fotografering med min syster och bror samt svägerskan. Dagen började bra med solsken och härlig blå himmel och jag var glad att det blev så fint väder då vi skulle ses på eftermiddagen. Helt plötsligt susade flera moln in på min blå himmel och täckte den med mörka moln som lovade regn. Jaha tänkte jag och insåg att min fotografering antagligen var inställd. Sen tänkte jag två steg till och tog fram mitt nya paraply som är tänkt att användas om det eventuellt regnar på någon av sommarens bröllop. Fram med gummistövlarna och bra kläder (till mig). Körde ut och mötte de vid vattnet och det verkligen öste ner varvat med lite uppehåll och det var riktigt blött! MEN, alla väder går att fota i märkte jag. Det är bara lite blötare haha..
Jag kämpade på för att få till fotona och mina modeller hade på sig morgonrock och foppatofflar mellan fotograferingarna. Jag hade jätteroligt när jag puttade ut min kära syster i det iskalla vattnet! :) Allt för konsten heter det!
 
Så, nu vet jag att jag kan fota i alla väder! Vi skrattade ordentligt under fotograferingen i alla fall!
 
Vi avslutade med lite närbilder i grönskan när det faktiskt var uppehåll! 
Och två backstagebilder som jag bara älskar! :)

Vilodax deluxe!

Jag fyllde år i Januari och fick då en massage i present av mamma och det bokades då in jäääättelångt fram och den dagen var alltså här!
Jag tog bilen och rattade mot Farsta för att lämna av min lilla goding hos min bror och svägerska och brorsdotter för att sen åka därifrån med min mor. Vi styrde bilen mot stan för en halvdag bara vi två! Tänk vilken go mamma jag har! Lite lunch på stan och promenad och det råkade hamna några skor i en påse som chockande nog tillhörde mig! Två par skor passande till att ha när jag fotar bröllop och sen en par fräsiga partyskor (när jag nu ska använda dem!). Men lycklig är jag så även om de står på hyllan för alltid så ser de riktigt fina ut där :)
 
Vi hittade till slut stället vi skulle vara på och det kändes mycket mysko på utsidan men när vi kom in var det tokmysigt! Naturlig Hälsa på söder var det. Massagen var givetvis som en skänk från ovan och jag kände mig som en sandpåse efteråt. Precis som det ska vara! Det som kändes lite skumt var att de hade jättemysig musik i vänterummet men när vi fick massage var det helt tyst. Förutom en nedrans IKEAklocka som hängde på väggen och lät KLICK KLICK hela tiden. Hade velat ha lite avslappnande musik när man får massage :) Men vi var nöjda ändå! Det kommer absolut hända fler gånger!
 
Givetvis hängde kameran med trots att det var vilodag :) Så några bilder tog jag allt!
 
Tack min älskade mamma och grattis på mors dag!
 

Anni i fokus!

 I fredags fick jag ju som sagt en avbokning pga sjukdom och sökte efter någon som ville fotas på Facebook och fick napp! Ni förstår att jag var glad att det blev just denna tjejen! Otroligt vacker och charmig och gör sig otroligt bra på bild! Vi fick en rätt bra promenad också eftersom att vi gick runt Sickla naturreservat och det var några backar där kan man säga :) Jag knäppte även några bilder på hennes son som är supersöt! Vackra blå ögon och supersnygg frisyr! 
 
 

Fingrarna glöder!

Jag har suttit framför datorn och fixat med min portfolio och redigerat tills mina stackars fingrar blöder! Jag är så otroligt pepp och känner hur inspirerad! Jag vill bara ut och fota nu nu nu! :) Den familjen jag skulle fota imorgon fick tyvärr avboka pga sjukdom och då funderade jag genast på hur jag ska lösa det! Hur ska jag kunna gå en hel dag utan att fota!? Så jag sökte efter någon på min Facebooksida så det blir fotografering av ändå! YAY!
 
Innan kursen igår så fotade jag en liten tjej på bara 8 dagar! Hon visste dock inte om det utan log och hade sig som en galning och ville absolut inte somna så vi fick vänta ut henne och muta med lite mammamat och gos :)
Jag är supernöjd med bilderna och hoppas ni också tycker om de!
 

Förändringar!

Ni som följer med här och på min hemsida kommer att märka stora förändringar snart! Jag har nu börjat en kurs hos en otroligt inspirerande människa som jag verkligen tycker har en fantastisk personlighet och förhoppningsvis kan ta fram de delar i mig som ligger på vänt och vill komma fram!
 
Varför ska jag gå kurs undrar ni? Jag jobbar ju redan som fotograf. Jo, jag kan fota. Jag kan kameran men jag behöver ha någon som kan som jag nämnde ovan hitta de delar som är värda att spara i mig och de som behöver utvecklas. För om vi ska vara ärliga så spelar det ju verkligen ingen roll hur länge vi hållt på eller hur duktiga vi är. Fullärda blir vi aldrig. Så det är bra att sitta vid skolbänken då och då för att hela tiden förnya och förbättra! Så det är det jag håller på med nu.
Fast denna skolbänken är så otroligt mycket bättre och roligare än någon annan jag någonsin provat!
 
Det första jag har förbättrat är min profilbild på Fotografsida på Facebook
Kika gärna in förresten!
 
Henne jag går kurs hos kan ni hitta här!
Hon har flera bra paket för både privatkurser samt webbkurser

Fler bilder i vitsipporna!

Har varit ute och fotat en liten pojk vid namn Theo ute i vitsipporna! Bilderna blir verkligen underbara i de vita haven av blommor!

Fantastiska vyer!

Det blev ju några bilder på Rhodos kan man säga! Enormt många vackra vyer som jag tänkte dela med mig av!Körsbärsträden...

Jag har faktiskt också tagit mig till Kungsträdgården med min familj och en vän för att få fota dessa vackra rosa skapelser... Tyvärr har de börjat vissna och det kändes lite tråkigt men jag fick nog till några bilder på de ändå. För er som inte vet så är jag väldigt rosa och älskar allt som är rosa. Så givetvis är körsbärsträd något jag ska få min man att plantera när vi har ett eget hus och hoppas hoppas de hinner växa upp och bli stora och fina!!
 

Vitsippor

Jag ska bli mycket bättre med mitt bloggande har jag bestämt mig för! Tänkte börja med att lägga ut några bilder jag tagit på barn i vitsippor! Det är ju så otroligt vackert med alla dessa hav av vitsippor som finns överallt nu!

Vinnare i Facebooktävlingen!

Grattis till Clara Svensson som har vunnit en fotografering av hennes dotter!

Maila mig på foto@lisamariechandler.se så skickar jag ett presentkort på posten!
 
Grattis igen!
 
PS. För alla er som var med och tävlade så har jag nu ett specialpris på presentkorten!
Under 3-14 maj kan ni köpa presentkorten för 800:- (värde 1200:-) Giltighetstid 1 år.