Underbar helg!

Så sitter jag återigen på min soffa här hemma. SÅ skönt att vara hemma igen! :) Som det gamla talesättet "Borta bra men hemma bäst". Har suttit i några timmar och ringt runt samt svarat på mail. Det var några stycken kan jag säga och det verkar inte som att mitt autosvar att jag är på semester har fungerat. Ber verkligen om ursäkt för det ni som mailat!
 
Nu är det sista veckan innan jag sätter igång med bostadsfotograferandet och dottern börjar på dagis igen. Hur gick detta till? Var tog Juli vägen undrar jag?
Vi har i alla fall haft en fantastisk långhelg i Göteborg tillsammans med min mamma! God mat och härligt sällskap samt lite jobb på sidan av det! PRECIS som det ska vara! Så detta var en härlig liten kort semester! :)
 
Här kommer ett litet smakprov från de två fotograferingarna jag hade i söndags :)

Underbara kvällar!

Vi anlände till Stenungssund och hade en härlig kväll med underbart väder fylld med god mat och bra sällskap! Har inte träffat moster på ett tag så det var verkligen roligt!

Igår åkte jag till Botaniska trädgården och träffade 2 underbara familjer och jag fick minsann träning så det räckte och blev över!
Första familjen bestod av 2 helvilda tvillingpojkar på knappt 2 år gamla och en storasyster på 4 år!! Gillar utmaningar jag!! Haha.. :)

Vi åt middag på hotellet och tog sen en långpromenad genom Göteborg i ett underbart väder och himlen var härligt rosa där vi gick och njöt av söndagskvällen medan dotter somnade i vagnen.

Nu sitter vi i bilen till Ullared! Får se om vi går plats där inne!! :)

Kram på er!

Västkusten here we come!

På väg mot västkusten. I bilen mot nya äventyr! Vi lämnade Stockholm tidigt på morgonen och vi stannar då och då för att lillan ska få springa av sig och GIVETVIS måste vi stanna i Gränna för att handla lite polkagrisar! :) Det är nog lag på att man inte får åka dit utan att komma hem med några kilon godis tror jag :)
 
Ska bli så härligt att få träffa moster igen :) Hon flyttade dit för kärleken för några år sedan och njuter nu av Västkustlivet med bra grannar (om jag tolkar Facebook rätt haha..)
 
Så vi kör på och jag njuter av en heeeelt ledig dag! Finns inte många sådana i mitt liv just nu! :)
 
Ta hand om er för det tänker jag göra :)
Här kommer några bilder från i torsdags när jag och dottern spenderade förmiddagen med min svägerska och brorsdotter :) De åt vinbär så det stod härliga till kan jag säga! Haha..
Mina favvotjejer!
 

1+1 = 3

Här kommer då en bildbomb från gårdagens gravidfotografering. Som jag nämnde så var de så otroligt vackra! De bara levererade ett sprakande leenede efter ett annat och jag bara klickade på!
 
Jag fotar ju sällan i studio längre men ibland blir det ju så ändå :) Detta blev en kombinerad studio/utomhusfotografering om man kanske inte vill ta underklädesbilder utomhus men ändå få de där underbara bilderna med solen som ända ljuskälla :)
 
Jag är så otroligt glad att de kom till mig och jag frågade nästan på en gång om de var gifta haha... Jag sa att deras bröllopsbilder måste blivit helt underbara så fina som de är ihop! :)
 
Dagar som igår älskar jag mitt jobb extra mycket och bara känner att hur kan jag vara så lyckligt lottad att jag får göra det jag älskar! Vara med min dotter och fotografera!
 
Här kommer de då :)
Stor kram!
 

Imorgon gäller det :)

Imorgon åker jag, min dotter och mamma till Stenungssund för att hälsa på min moster! Detta har varit planerat ett braaaa tag men blivit uppskjutet eller bortprioriterat mer än en gång :) Men NU ska vi alltså åka! Det blir ju en lite annorlunda resa mot vad vi från början hade planerat :) På söndag åker vi nämligen till Göteborg för att där jobba lite då jag ska fotografera några familjer och vi ska bo på hotell och mysa i 2 nätter :)
På vägen hem svänger vi av mot Alingsås för att hälsa på vår gamla hund som fick flytta dit för 1,5 år sedan. Åh vad jag längtar!! Och även där blir det antagligen fotografering!
 
Så det blir en super roadtrip! :) Längtar efter att få komma hemifrån en stund! Ska bli väldigt härligt att umgås med de finaste brudarna i mitt liv (dotter och mamma) och en släng av arbete som jag älskar!
 
Jag hade tänkte blogga om bröllopet i lördags men har inte hunnit gå igenom och fixa de bilderna jag vill lägga ut så det får vänta till nästa vecka! Ni kan få kika lite på två bilder så länge :)
 
Stor kram till er!
 

Behind the scenes..

Jag har fått några bilder från Frida (Fotografia) som var min assistent i lördags.
Jätteroligt med lite bilder när jag fotar! :) Tack så jättemycket!

Fotograf: Frida Furberg
 
Idag hade jag en gravidfotografering med det goaste paret ni kan tänka er och jag LÄNGTAR tills imorgon när jag hinner göra i ordning några bilder och lägga ut här! :) Det var verkligen härlig fotografering idag fylld med skratt! :)
Vi började i studion och avslutade här ute i skogen utanför mig! Helt grymt ljus!
 
Kram till er alla!

25 grader och sol...

Det stod idag på SMHIs hemsida när jag vaknade vid 6.00 :) Jag tänkte att de måste ju vara knäppa då det var väldigt tunga moln på himlen och burrrrigt kallt! Men tji fick jag! När jag och dottern tog en promenad till centrum för att slänga fotopaket på lådan så var det mycket rikigt JÄTTEvarmt och soligt! Underbar dag! Vi har till och med hunnit ta en cykeltur på eftermiddagen hela familjen :) Eller, egentligen hann jag inte men jag tvingade mig själv men nu sitter jag här med massor att göra och liiite för stressad för mitt eget bästa!
 
Kvällen är här! Vi har precis provat den där nya "gör egen mjukglass hemma" i smaken jordgubb och jag och dottern gav tummen upp och min man tyckte den var ok. Min dotter ger ALL glass tummen upp tror jag! :)
 
Jag har hunnit göra i ordning lite fler bilder från gårdagens fotografering av sötnosen Junie! :)

 

Liten Junie i Juli!

Idag var jag i Sigtuna och träffade lilla Junie och hennes familj! Det var en mycket trevlig liten familj som också hade en liten vovve vid namn Snobben som också fick vara med på några kort :)
 
Det är så otroligt roligt att få ta del av mina kunders liv. Bara för en stund, bara för ett ögonblick. Att få se dem och deras barn, se vem de är lik och försöka få se bakom vem det är som sitter framför mig och ska bli förevigad som hon är idag. En liten nyfiken tjej som älskar lamm och Bamselåten. Imorgon är hon större. De växer så fort och man hinner knappt med. Därför är jag glad att jag finns. För att föreviga hur hon är idag. Försöka få fram det lilla speciella leendet som hon har just nu. Det är lätt att glömma för att om några månader har hon ett nytt speciellt leende som är precis lika underbart som detta men annorlunda. Som småbarnsmamma vet jag hur fort det går och hur lätt det är att glömma. Med andra ord. Jag är glad att jag finns :)
Tack alla ni fina människor som låter mig föreviga er och era nära och kära. Det värmer mig att få träffa så mycket underbara människor och att få göra det jag älskar och förhoppningsvis göra er lyckliga på samma gång!
 
En smygbild på en liten Junie med kompisen Snobben, fler kommer senare!
 

Ny arbetsvecka...

Vi rullar på med en ny och spännande fotovecka framför oss. Foton ska tas, fotograferingar ska planeras och bilder ska redigeras! Vad underbart det är! Jag är ju fortfarande hemma med min lilla tjej dagtid förutom när jag fotar och hon är hos någon underbar människa för några timmar så mina dagar är just nu fullspäckade av roliga och härliga dagar! I slutet av veckan bär det av till Göteborg så det ska ju bli superroligt! Jag kombinerar lite semester med dotter och min mamma samtidigt som jag ska fota lite där nere. Finns det någon som är intresserad kan jag nog klämma in er också!
 
Har precis skickat iväg ett alltför stort urval till Ylva-Li och sitter spänt och väntar på om hon tycker om dem :) Det är alltid väldigt spännande och lite nervöst när det gäller just bröllopsfoton men denna gången är det lite speciellt eftersom att hon själv är fotograf! Jag kommer att lägga upp några foton här under veckan så ni får kika!
 
Ikväll blir det kurs i två timmar med bästa Emelie igen och det blir lite smått och gott i stan helt enkelt!
 
Kram från mig och min underbara familj som spenderade dagen vid Nyckelviken i Nacka igår fär jag även fotade senaste tvillingfotograferingen tidigare förra veckan!
 
 

Det vackraste jag vet...

Det vackraste jag vet sjöngs idag i Tegelsmora Kyrka i nära Örbyhus norr om Uppsala. Den otroligt vackra visan sjöngs för Ylva-Li och hennes Alexander som idag sa ja till varandra. Vilket underbart par de är! Glädje och skratt är det som ljuder när jag fotar de efter vigseln och vädret släppte några droppar vatten på oss men bara pyttelite. För att ge de lite tur skulle jag tro!
 
Idag hade jag ju med mig en assistent vid namn Frida Furberg som också är fotograf. Jättegullig tjej och vi hade väldigt trevligt under dagen! Vi blev bjudna på mat och tårta och levde som prinsessfotografer tror jag minsann!
 
En helt underbar dag som jag nu avslutar i soffa helt däckad bredvid min egen man och bara känner mig härligt trött och lat :)
 
En smygkik från idag!
 

Helt snurrigt!

Idag var jag och fotade en lägenhet. Ja jag vet att jag har "sommarlov" från bostadsfotografering nu under Juli men ibland hör mina favvomäklare av sig och då säger jag givetvis ok :) Idag var dock inte min dag. Jag kollar kameran och går igenom allt och åker till kunden. Tar en bild på fasaden och det står "No card"... VA!? Jag har glömt stoppa in ett kort i denna kameran. Jag använder ju min 7D till bostäder och min 5D Mark II till min vanliga fotografering och hade tagit ut kortet ur kameran innan. Jag fick susa till Teknikmagasinet och köpa ett nytt kort och vi hann med att fota ändå :) Men usch vilken ångest jag fick! Jag som vill vara i tid och är väldigt noggrann med mina saker så det var ett hårt slag i magen kan jag säga!
 
Imorgon är det dags för bröllop i Örbyhus! Ska bli så otroligt roligt! Jag har funnit en assistent också (första gången jag använder mig av någon jag inte känner sen tidigare) som också är fotograf. Ska bli otroligt kul att prova det också! Så nu peppar och planerar jag inför morgondagen! Hurra!

Jag längtar även enormt till nästa helg då jag ska åka till Göteborg med min mor och dotter på halvsemester. Halv eftersom att jag kommer att jobba lite där :)
 
Stor kram till er alla!
 
En bild på en väääldigt skeptisk (ser ut som att hon är det men är egentligen SUPERglad!) liten Matilda som är dotter till min fina vän Luiza under vår fika igår!
 

Tvillingar...

Denna sommaren har varit fylld av tvillingar i flera olika former. Både enäggs och tvåäggs. Jag upphör aldrig att faschineras av hur olika ett par tvillingar kan vara, det är fantastiskt tycker jag! Träffade ju tviliingarna Nina och Liv förra veckan och den ena hade brunt hår och mörka ögon och den andra hade ljuuust hår och blå ögon! Och helt olika personligheter! Det måste vara fantastiskt att se två stycken så olika växa upp tillsammans! Lika goa båda två men på olika sätt!

I tisdags träffade jag tvillingarna Elliot och Elvira. Godingar är fel ord. Jag letar efter något ännu godare haha... Även de var väldigt olika varandra men precis lika härliga! Vi träffades vid Nyckelviken i Nacka och hela området var fyllt med härliga får! Fick ingen bild på dem men familjens lilla vovve fick vara med på foto :)
Mamma och pappa hade fått ett presentkort till denna fotograferingen i namngivningspresent av en vän så det passade ju superbra nu när de fyllde 1 förra månaden!

För ni har väl inte glömt att det går jättebra att köpa presentkort hos mig?
 

Vad är en dag på slottet?

Det vet jag faktiskt inte men jag var utanför i söndags i alla fall :) På Drottningholm träffade jag lilla godingen Ensio och hans mamma för att föreviga honom på bild! En liten goding som gillade att busa och försöka undvika kameran haha... Bilar är det största intresset och det var mååånga sådana i gömmorna i vagnen. Han bjöd på flera skratt och bus och jag lyckades nog fånga några riktigt goa bilder även om han var rätt snabb i vändningarna!
 
Jag är så otroligt lycklig att jag får träffa så mycket härliga människor och barn i mitt arbete :) Lyckligt lottad är vad jag är!
 
 

Besök i fårahagen...

Så i lördags var vi i besök i fårahagen igen (jag var ju där i torsdags också men då sussade fåren) och de ville helt klart vara med på foto och barnen Mira och Alvin både ville och ville inte klappa :) Inte så lätt inte!
Vilken otroligt fin familj de är! Mamma jobbar som ridlärare och barnen har ridit och ryktat hästar sen de föddes såklart!
 
En vackert solig dag var det! Önskade att vi haft en pool att kasta oss i allihopa mellan fotona :)
 

Helger...

Ja på helgerna är det fullt ös för vår del på sommaren! :) Har nog fotat varenda helgdag i en månad nu och sen har det varit annat! Igår var det Babypoolparty hemma hos en vän som startade traditionen förra året och det fortsätter vi med detta året :) Jätterolig grej som vi rekommenderar varmt! Och igår var det ju perfekt väder för en sån sammanställning! Strålande sol och härligt varmt!
 
Efter poolpartyt bar det av till Ågesta Ridskola igen för att fota ännu en familj där :) Mamman jobbar som ridlärare där och red även där när jag var liten och red där. Även idag fick jag en kik på min gamla sköthäst och jag har absolut bestämt mig för att ta med Lily dit för att provklappa lite när ridskolan öppnar igen! Hon fick vara med och vänta igår och var helt upp över öronen förälskad i alla hästarna!
Bilder från denna goa familj kommer lite senare!
 
Nu blir det en lite privatare bild från förra veckan när jag blev nedbrottad av de goaste tjejerna i hela världen (tagen av min man). Till vänster är min brorsdotter och till höger är min lilla tjej! Blir helt varm i hjärtat av denna bilden!
 

Bus på hög nivå!

Ja det var verkligen det igår! När man möts av en härlig familj där barnen är 10, 7 och 3,5 kan det inte bli annat än just det, busigt :) Nu fick jag verkligen nostalgiska minnen fyllda till bredden då jag åkte till min gamla ridskola som jag red på i några år som liten hästälskande tjej! Vi skulle nämligen fota i hagarna :)
 
När vi närmar oss hagen står ingen mindre än MIN gamla sköthäst Kitty i hagen och betar och alla barnen skriker samtidigt att DÄR är Kitty! Det var lite kärlek att titta på samma häst som jag ryktat, pussat på och ridit på som liten. Lite konstigt då det var många år sedan jag såg henne sist! Jag saknar verkligen hästar och ridning och har absolut planerat att ta upp det igen när det finns tid!
 
Att fota denna familjen var allt annat än svårt :) Glada och busiga precis som det ska vara. Ett tag tappade vi bort storebror och då satt han högt uppe i träd såklart!
Alla barnen var som gjorda för att vara modeller och poserade och skrattade när vi pratade om det bästa de visste i hela världen!
 
En härlig eftermiddag med andra ord :)

Annelie & Krister 6 juli 2013

Den 6 juli var Utö fyllt av kärlek till brädden och jag hade turen att befinna mig där för att föreviga Annelie och Kristers dag! Det var lite nervositet i luften men inte så mycket man skulle kunna tro. De utstrålade värme och tillsammans var de trygga och det var otroligt lätt att få fina bilder på detta paret som bara sken upp när de såg varandra!

Tack för en helt fantastisk dag!
 
Det blir ett otroligt långt inlägg med bilder här och jag hoppas ni orkar scrolla igenom dem :)
 



 
 

Dubbelt upp!

Idag styrde jag kosan mot Sundbyberg och gissa om jag blev glad när jag möts upp av det goaste och sötaste tvillingparet Nina och Liv! Väldigt olika till både sätt och utseende men å så charmiga! Det vart lite skuttande, dansande och hoppande och en släng sång för att det skulle bli bra!
Vi hamnade i en plaskdamm där hela familjen plaskade loss och jag fotade! Flera åskådare verkade mycket intresserade och kom för att plaska eller titta!
 
VIlken härlig familj! Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag ÄLSKAR mitt jobb!
 
Jag sitter nu framför datorn dag som natt och går igenom det underbara bröllopet i lördags. Sitter och tåras i ögonen titt som tätt. Ojoj vad svårt det är att rensa men oj så stolt och glad jag är! Imorgon kommer förhoppningsvis ett blogginlägg med bilder!
 
 
 

Mer kärlek till folket!

Medan vi väntar på fler bilder från det underbara bröllopet igår så kommer här lite andra kärleksbilder! Det smög in en bild på en av deras döttrar också i slutet av fotograferingen :)
 
Jag går ju som jag nämnt tidigare en fotokurs för att förbättra och förnya mig själv och det är helt galet vilka sidor jag hittar hos mig själv! Jag visste inte ens att de fanns där men fanns gjorde de minsann! Bästa investeringen jag gjort måste jag säga! Emelie är grym på att peppa om inte annat för något man är duktig på som fotograf (eller vilket kreativt yrke som helst skulle jag tro) är att klanka ner sig själv, jämföra med andra eller bara vara allmänt självkritisk. Då behöver jag en liten "Emelie syrsa" på axeln som drar upp en igen och får en att känna allt det som faktiskt finns där, vifta bort alla dumma tankar och dra fram allt det där positiva som man behöver och vill ha! Jag har länge lidit av just det. Att inte känna mig bra nog, inte tycka att jag är lika bra som alla andra... Det tror jag många fotografer känner hur länge man än hållt på. Man kommer till ett ställe när man känner att man stampar och står stilla och vet inte riktigt vilken väg man ska gå. Jag vet nu vart jag ska gå. Jag vet vem jag är och jag älskar det jag gör! Det kan med andra ord inte bli bättre!
 
Tack för att ni läser min blogg! Jag blir så otroligt glad när ni kommentarer något jag gjort, sagt eller fotat. För trots att jag numera inte behöver uppskattning och beröm för det jag gör så uppskattar jag det enormt ändå :) Att höra att någon tycker som jag eller gillar det jag gör värmer ända in i benmärgen ska ni veta!
 
 

Vilken dag!

Jag vet int ens hur jag ska börja beskriva min dag för er... Jag har faktiskt ingen aning! Jag började dagen på en båt ut i Skärgården. Solen lyste, folk log och barn sprang runt på båten medan jag satt och gick igenom planer i huvudet. Planer om kärlek, bruden och brudgummen. Båten anlade och jag började med att gå fel i den stekande solen med hela min utrustning :) Jag hittade till slut rätt och där kom in på hotellrummet där bruden gjorde sig i ordning med hjälp av yngsta lillasyster som hade gjort i ordning hår och smink och OJ så vacker hon var! Som en drömlik Flamencodansare...
 
Jag och brudparet åkte sen vidare för porträttfoton och WOW vilket par de är! Jag har skrivit det förr och skriver det igen. Det är få par som lyyyyser så starkt som dessa. Jag hade svårt att hålla tårarna borta under vigseln och jag brukar faktiskt inte få tårar då jag är så inne i mitt fotande. Så ni förstår hur vackert det var!

Hela dagen flöt på på samma sätt. Jag kröp, rullade, ramlade på stenar, klättrade och sprang och brudparet såg så otroligt vackra ut under hela tiden! Jag sitter nu och kikar igenom bilderna och blir sådär löjligt glad och kär. Kär i kärleken, kär i mitt fotograferande och kär i brudparet! Tror ni att man kan få gifta in sig där kanske? :)
 
Tack Annelie och Krister för en helt ljuvlig dag! Ni förstår inte hur lycklig jag är över att just jag fick vara där och dela ett av era livs största ögonblick!
 
 
 
 

Så fylld av kärlek och glädje!

Så kändes det igår när jag träffade detta helt underbara paret för en provfotografering inför deras bröllop. Underbara Ylva-Li känner jag genom internet sen tidigare och hon är också fotograf och driver Studio Li norr om Uppsala och hon är precis lika underbart go och glad som jag trodde att hon var!
Det ska bli väldigt roligt och speciellt att fota detta bröllopet just därför! Om lite drygt två veckor är det dags!

Det bjöds på mycket skratt och missförstånd när vi försökte kommunicera fram hur jag ville att de skulle stå och jag hade nog velat ligga dubbelvikt rätt mycket under tiden vi fotade! Haha..
 
 

Lite nördig...

Ja jag känner mig lite nördig i mina glasögon! Men åh vad jag älskar dem! :) Speciellt som jag är förkyld just nu och skippar då linserna då jag hört att man inte ska peta i ögonen och så när man är dålig så jag kör på mina glasögon! Lite trixigare att fota men det går! Och så känner jag mig lite smygsnygg i dem! Tog ett självporträtt igår morse när jag precis gått upp utan smink och allt :)
 
 
 
Idag har jag varit i Tierp och fotat ett underbart par som gifter sig den 20 juli och vi har haft en jätterolig fotosession! Jag tror att bröllopet kommer gå som en dans men om vi skrattar lika mycket som idag finns en risk att vi bara har bilder när vi ligger och skrattar rullandes på marken :)
De ska hem och öva upp ett seriöst uttryck i spegeln (ja, jag ger hemläxa till mina brudpar haha..)
Lite bilder kommer imorgon!
 
Kram!

Superhärliga killar!

Så på eftermiddagen i lördags hade jag en till familj som skulle förevigas! Vi bestämde oss för att mötas vid Kanaanbadet vid Bromma (tror att det är vid Bromma haha..) och jag stod där en stund och väntade eftersom att jag var tidig. Ser sedan en kvinna i superfin klänning och känner att hon hör inte hemma här (alla andra var strandklädda) så det är säkert de jag ska träffa och så var det ju! Superhärliga sommarkläder och två glada killar där det ena var liiiite svårflörtad för dagen. TUR att man har reflexskärm med i packningen så man kan leka tittutlekar för att få fram ett skratt från alla! Vi avslutade fotograferingen nästan vid stranden men i det gröna och man kände att man hade både en och två blickar på sig men det var bara roligt!
Vilken härlig familj! Jag är så otroligt glad att de valde att fota sig hos mig! :) Jag och äldsta pojken blev nästan bästisar tror jag! Supergo var han!