Söker par på Bästkusten sk Västkusten

För några dagar sedan sökte jag lite tips på min facebook-sida om Sveriges vackraste platser och fick massor underbara tips! Nu har vi hittat en plats som vi kommer att besöka först och det är Västkusten. Galet kanske att åka dit mitt på vintern, men vi är ju heller inte som alla andra : )

Vi är två fotografer, jag Lisa-Marie och Emmeli, som nu bestämt oss att besöka Stenungsund för inspiration och för att utöka vår portfolio i den fantastiska miljö som finns i det området. Den 10-12 januari så kommer vi att erbjuda tre tider under lördagen och tre tider under söndagen. Fotograferingen beräknas ta ca 1,5 h och du/ni blir fotograferade av oss båda. Vi kommer att styra upp fotograferingen efter det ni beskriver om er själva med ett tema och eventuell rekvisita så ni kommer att vara i trygga händer under hela tiden : )

Vi söker :
- först och främst brudpar som redan har gift sig och skulle vilja ta på sig kläderna igen
- kärlekspar som är upp över öronen förälskade och är redo att visa hela världen det
- gravid

Du bör:
- bo i Stenungsund, Skärhamn, Grundsund alt kunna ta er dit lätt och står för resan själva
- vara mellan ca 25-35 år
- älska magskratt alt hästgarv ; )
- tycka om att vara lite kreativ och spontan

Som tack för att du/ni ställer upp kommer ni att få 10 högupplösta bilder för privat användning och egen fri framkallning.

Bilderna kommer att användas på båda våra hemsidor/bloggar samt våra företagssidor på facebook/instagram till marknadsföring. Ett avtal skrivs innan.

Är du intresserad eller känner några härliga människor som skulle passa oss perfekt så tveka inte att meddela dem/höra av dig till [email protected] och [email protected] så berättar vi gladeligen mer om våra idéer! Skriv några rader om dig/er och bifoga en bild som är relativt nytagen för att vi ska kunna finna inspiration och se så att vi får så många olika människor som möjligt. Har ni gift er och vill ställa upp som brudpar vill vi gärna se en bild på kläderna.

Vi ser fram emot att få in just din intresseanmälan! Sista anmälan 20 december.

Här hittar ni våra facebook-sidor om ni vill gå in och dela denna information till nära och kära: Emmelis & Lisa-Maries! Passa även gärna på att GILLA våra sidor när ni ändå besöker oss ; )

Ett litet smakprov av oss:

 

Fullt upp!

Jag har inte fått tillbaka min bil :( Är så otroligt irriterad över bristen på information från mekanikern och löftet om att bilen skulle vara klar igår men ingen ringer... Jag kommer inte att kunna arbeta imorgon (bostadsfotografering då det krävs bil). Känns otroligt jobbigt och jag avskyr verkligen att behöva ställa in jobb och speciellt när det handlar om en jäkla bil!!!
 
Som tur är har jag haft en superbra dag tills dess! Fotade en frisörsalong på förmiddagen och avslutade dagen men en jättemysig fotografering av en familj och en liten 10-veckorstjej som var riktigt härlig och glad och tyckte det här med fotografering inte var så dumt inte :) Lite annorlunda då kunden ville ha svart bakgrund och det tycker jag var jätteroligt då det inte är så jätteofta folk vill ha svart men det blir ju riktigt läckert faktiskt :) Min nya kälke har ÄNTLIGEN kommit så jag ska kunna fota lite julfoto på den var tanken :) Lillan var ju lite liten men hon fick prova den ändå :)
 
 

Julfoto

För er som inte bokat in julfotografering ännu har jag ännu några tider kvar till.
 
Jag har en helt ny juluppsättning hemma som ni sett i några bilder jag lagt ut och för att få en juligare känsla (och lite äldre har jag gjort om de lite. Jag lägger ut detta bara för att ni ska kunna se hur det skulle kunna se ut om ni önskade detta upplägg.
 
 
Jag har ett visst antal tider kvar. På lördag den 30 november finns tid kl. 12.00 och 15.30 även några vardagar nästa vecka. Först till kvarn!
 
Eller varför inte ge bort ett presentkort i julklapp?
 

Julen..

Alla pratar om julen just nu! Jag har knappt fattat att sommaren tagit slut och så inser jag att julen står och knackar på dörren. Hur gick det till? Så i helgen blir det juldekorerande antar jag :)
 
Just nu är det lite dött på bloggen men jag fortsätter att bombardera er med bilder på min fina tjej! Det jag fotar nu mest är antingen bostäder eller så har jag inte fått tillåtelse att visa bilderna i bloggen så då får jag sprida bilder på min egna. Hoppas ni inte tröttnar! Men mest arbete är det just nu med att planera, redigera och marknadsföring. Tufft arbete det med och otroligt tidskrävande! Igår hade jag mina brorsdöttrar över för att förhoppningsvis få till ett fint julkort. Vilken pärs! Barn överallt (den lilla låg givetvis still) och röj med låtsassnö och ballonger som blivit kvar sen tidigare, tomteluvarna flög genom lyften och snön yrde :) Ja ni förstår ju :)
Någon fin fick man nog till med jag väntar lite med att visa dem :)
 
En bild kan ni få på min lilla tjej som trodde det regnade igår tydligen och då bestämde jag mig för att testa det vita golvet som också är nytt till studion :)
Bjuder även på lite bilder på mig och min lilla tjej då svägerskan ställde upp och fotade oss!
 
 

Nya bakgrunder!

Det har kommit in lite nytt till studion! Här bjuder jag på ett snabbtest jag gjorde när den kom idag!
Inser att det var väldigt länge sen jag skaffade någon nytt till studion så det känns otroligt roligt att kunna erbjuda något nytt till er kunder! Hoppas att jag får använda de lite granna nu! De kom precis när jag hade haft en kund i studion idag så det var ju lite synd haha :)
 
 

Länge sedan...

Ibland så blir man så glad när man ska få träffa någon som man inte sett på väldigt länge! Denna veckan kommer en underbar människa hit från Indien som vi lärde känna för ca 4 år sedan när vi var 7 vänner som åkte till Indien för att fira en annan väns bröllop. Ser verkligen fram emot att få träffa henne! Har till och med bokat lite fototid för det måste man ju! Hon försökte sno min man några gånger haha.. Har bildbevis till och med!
Underbara människa! :)
 

och ja jag har blivit bättre på att fota sen dess haha.. :)
 

Bilar bilar bilar...

Ja jag önskar jag skrev om goda godisbilar som kan ge vem som en liten sockerkick av lycka.. MEN nu är det tyvärr inte så väl utan nu pratar jag elaka bilar som får för sig att gå sönder hit och dit... Bilen är för hundrade gången trasig och jag känner mig måttligt glad över att ännu en gång få slänga ut pengar på det lilla åbäket. Men sen försöker jag skärpa mig och tänka positivt. Egentligen älskar jag ju min bil för jag hade inte kunnat arbeta utan den och jag blir ju inte arg på mannen eller dottern när de är sjuka... :) (jag vet att det är långsökt men nu försöker jag tänka positivt hela vägen haha..)
 
I två dagar har det nu varit vila och jobb framför datorn och jag känner mig mer harmonisk och lugn än tidigare. Insåg hur mycket jag behövde några dagar att bara vara lite grann. Hemmet är fint och rent, kläderna är nytvättade och vikta och jag har fått otroligt mycket gjort i jobbväg = Underbart!
 
Jag har även bokat in bröllop vilket känns extra roligt! Mer bröllop och kärlek till folket som jag brukar säga! :)
 
Här är min kärlek då jag provade mig fram att byta färg på bakgrund i efterhand. Ibland måste man få leka lite och prova olika saker :) Hon passar ganska bra i rosa tycker jag! Hon passar i och för sig i allt mitt lilla hjärta!
 

Sofia och Fredrik...

Ja så har tiden kommit som jag längtat efter. Jo för nu kommer kärlek i MASSOR! Jag fotade ju Sofia och Fredrik på deras bröllopsdag som ägde rum i Stadhuset och oj vilken dag!
 
De hade med sig brudtärnan som gjorde ett fantastiskt jobb med att släpa grejor (ordentligt med saker!), peppade och hjälpte till att hålla reflexskärm som jag känner är ett måste när det är så tunga moln som det var. Jag är otroligt glad att hon var där :) Brudparet var så härligt glada och spontana att jag knappt behövde göra något alls utan bara följa med i deras bubbla och föreviga ögonblicken som de bjöd på. En bättre dag kunde det knappast blivit!
 
Tack för att jag fick vara med och dela er dag och ni var verkligen fantastiska trots spöregn, kyla och blåst!
 
 

Vila..

Efter ännu en lång dag på kattutställning idag så har jag faktiskt tagit ledigt i 2 dagar.. I 2 hela dagar ska jag inte fota någonting (antagligen blir det lite på dottern haha..) men inga kunder. Jag behöver verkligen lite ledighet. Det blir dock lite datortid och städning på hög nivå här hemma men annars så blir det ledighet.
 
Det blir sen en härlig vecka i fotograferingens tecken! Love it! :)
 
Måste bara skriva något privat också :) Min dotter har ju varit hos mormor och kusin vitamin har varit där också så jag har ju längtat rejält efter mitt lilla hjärta och åkte och hämtade henne efter att jag varit hemma och lastat ur studion ur bilen. OJ vad härligt det var att ha henne tillbaka! Min lilla solstråle (som dock var mkt trött efter alla äventyr under helgen) och somnade djupt i bilen... Det bästa med jobbet är att komma hem till sin familj! Underbart!

Här kommer några av dagens bilder! Fler kommer sen! :)

 

Hur man fotar ett djur

Idag har jag spenderat min tid i ett rum i Sollentuna Rackethall för att fota flera olika katter som ställs ut. Haft en väldigt fin dag även om det började lite sämre (försov oss men det löste vi snabbt). En liten huvudvärk har också varit med mig hela dagen men inget jag inte kan hantera :)

Många frågar mig hur jag kan ta bilder på katter som jag gör och flera tror till och med att det är omöjligt. Jag brukar skratta och säga att det är för att jag tycker om dem så mycket och till stor del stämmer nog det också. Att man känner för objekten man fotar hjälper enormt mycket för att få en känsla till bilden. För fotografering är så enormt mycket mer än bara en kamera. Det är kameran, jag och min kreativitet. Jag kan lova att jag är dålig eller på dåligt humör blir bilderna sämre än om jag är glad.
Tillbaka till hur. Jo, här kommer nu några konkreta tips på hur jag gör när jag fotar katter. Dock så går det oftast inte att göra detta på en gång utan det handlar om att öva öva öva.

Jag har alltid vippor eller pipleksak till hands när jag ska fota katter (eller hundar också för den delen). De leker jag med i ena handen och håller kameran i andra.

Jag vill ju beroende på ras få katten att se rastypisk ut (tex en siames ska ju inte se likadan ut i kroppen eller ansiktet som en perser) men nu bortser vi från det och tänker bara på att det är en katt. Jag vill gärna ha bilder där katten tittar in i kameran men också lite profil etc.

För att ansiktet ska bli bra måste det finnas ljus. Jag fotar ofta i studio då katten får det fina blänket i ögonen därifrån. Har man inte tillgång till studio som de flesta inte har så sätter jag katten på en ren yta (ta bort så mycket bråte och krafs i bakgrunden som möjligt, sätta gärna upp en filt eller något för att få en jämn yta). Ha ett fönster (gärna flera) i ryggen så att katten har ljus på sig. INTE sol. Den ska inte sitta i solen alltså utan bara få ett rent och fint ljus från fönstret. Solen gör att katten blir jätteljus och kisar vilket sällan blir bra.

Så nu har vi alltså leksaker, bra ljus och en bakgrund. Nu behöver vi en kamera. Jag rekommenderar alla att läsa manualen vilken kamera man än har för autoläget kan inte göra det man vill göra alla gånger och vill man ha de fantastiska bilder man ser hos fotografers sida och undrar HUR de gjorde de så är svaret i stort sett alltid manuellt läga. Men räcker det med auto för er så kör på det tills ni behärskar manuella läget.

Nu kör vi, lek med katten. Snurra runt vippan runt katten för att få den att röra sig (här krävs det också MYCKET träning för att få katten dit man vill ha den och beroende på vilken katt man har att göra med kan annat behövas ta till). Pipleksaker fungerar för väldigt envisa katter som inte vill titta in i kameran.

Så öva öva öva med andra :)
Lycka till!

Imorgon kör jag på med ännu en dag fylld med kattfoto!

Dessa fotona är tagna idag i studio

 
Dessa fotona är tagna utan studio med vanligt fönsterljus
 

Kärleken..

Ja kärleken den kärleken... Är det inte kärleken man hyser för sitt barn är det kärleken för ens familj, man eller till och med sig själv. Den finns verkligen i allt vi gör och att fota kärlek är faktiskt något riktigt speciellt. Man liksom lever sig in i de fnittriga och härligt kära människor man fotar. Eller så får man ordentligt med moderskänslor när man fotar de där speciella bilderna på ett barn och dess förälder. Jag är så otroligt glad att jag får göra något där jag stöter på och får leva i andras bubbla då och då. Det är lite unikt att få komma in på livet på folk på det sättet en fotograf får. Jag är tacksam. Tacksam över att jag har en alldeles egen bubbla av kärlek här hemma och att jag får låna och ta energi från andras lycka också :)

Här kommer en kavalkad med några av dem bilder jag tagit under året... Mer kärlek till folket!
 
 
 
 

Vilka dagar...

Ja som ni ser så lyser jag med min frånvaro både på Facebook och i bloggen. Att jag skulle ha såhär mycket att göra anade jag inte. Jag hinner knappt vakna innan det är dags att sova igen :) Idag var det fullt ös med bostadsfoto och avslutade sen dagen med några familjer i studion vilket var enormt kul! Tänk vilket otroligt givande och underbart jobb jag har! :) Det var ett riktigt härligt gäng och jag var mer än slut när de lämnade studion. På ett bra sätt givetivs haha :)
 
I helgen blir det kattfotografering (ganska ovanligt numera) för Birka Kattklubb i Sollentunahallen. Ska bli lite kul att göra det jag startade min karriär med. Så är ni förbi så sväng förbi mitt rum och hälsa vettja!
 
Jag har fått lite frågor om det fortfarande finns tider kvar den 24/11 och ja det finns det några stycken så ni är mer än välkomna att boka in er men vänta inte för länge!
 
Nu är det tur för vackra Helena att äntra bloggen! Fotade henne för några veckor sedan under ett kurstillfälle. Är löjligt kär i dessa bilderna!
 
 

En helt galen helg!

Ja denna helgen har verkligen varit den galnaste någonsin!
Jag har inte hunnit med något alls och samtidigt har jag varit som en Duracellkanin på extra superbra batterier.
 
Lördagen började jag med att fira min dotter och sen iväg och impulshandla en klänning till kvällen. Iväg till Stadshuset för en av de mest underbara bröllopsfotograferingarna jag haft! SÅ otroligt roligt även om det var kallt och det spöregnade mitt i alltihopa! :) Hem för att bättra på sminket och på med feststrassen och högklackat och vidare på ett 90-årskalas (3 st som fyller/fyllde 30 år) som slog på stort och hade hyrt Folkets hus i Årsta. Otroligt roligt kalas och vi fick god middag och underhållning! Kom hem och däckade på direkten (jag körde så det var alkoholfritt all the way!)
 
Söndagen var ännu tuffare :) Upp vid 7.00 och jag kastade mig in i köket och började baka/fixa färdigt de bakverk som var tvungna att göras samma dag. På med kalaskläder och snabbt till min pappa där vi firade min lilla tjej med släkten. Vi var dock tvungna att lämna partyt innan de andra och åka hem för att göra om allt igen och då vart det bak och dekoration av nästa tårta samt fixa vårt hem (som såg ut som ett bombnedslag sen morgonens hysteri). Vi ringde in våra närmsta vänner som kom tidigt och riktade upp det hela lite :) Sen hade vi ett supermysigt kalas med våra vänner och vi åt återigen tårta och en massa onyttigheter men vet ni va! Vi gjorde pastasallad innan och åt och det räknas helt klart som att vi varit nyttiga tycker jag! :)
Avslutade med storstädning och disk (nej vi har ingen diskmaskin) och sen föll vi ihop i en hög kl. 20.00 på soffan...
 
En riktigt härlig men stressig helg! Nästa år blir det INTE så här det kan jag garantera. Jag hann faktiskt inte njuta riktigt utan stressade mig igenom mestadels av helgen och det vill jag inte göra igen.
 
Här kommer en bild jag fastnade för i lördags bara för att den är så otroligt glad och verkligen speglar hela vår fotografering. Det är lite mer av en backstagebild då de inte alls var beredda utan jag bara klickade när de var på väg mot mig :)
 

Små steg i mitt hjärta...

Idag är en speciell dag. Det är nu 2 år sedan jag kunde kalla mig mamma för första gången... 2 år sedan jag fick veta att jag fått en dotter. Det var en liten flicka som huserat i min mage i 9 månader. Jag kan inte beskriva med ord hur det kändes den dagen. Jag läser i min privata blogg och hela halsen tjocknar när jag läser om mina känslor och tankar från den dagen...
 
Det känns som hon alltid har varit här och jag kan inte förstå hur det var att vara utan henne. Hon finns i mig och i varje del jag gör och hon gör mitt liv helt. Att jag ville bli mamma var självklart för mig sedan jag var liten. Det tog ett tag men när vi fick reda på att hon var på väg kändes det som en dimma av lycka. Att säga att dessa 2 åren varit en dimma av lycka vore verkligen att ljuga för vi har gått igenom mycket hon och vi. Utvecklingsfaser, sömnbrist och trots. Men jag skulle aldrig byta ut det mot något! Att vakna på morgonen när hon ligger där bredvid och snusar då hon smygit upp i sängen på natten när hon vaknar är den bästa känslan i världen!
 
Grattis min älskade lilla tjej! Jag älskar dig så otroligt mycket och är så otroligt glad att du finns!
 

I väntan på syskon...

För några dagar sedan träffade jag en helt underbar familj i Farsta Gård. De väntar på ett litet syskon :) Jag var så otroligt glad att de kontaktade mig efter att ha blivit rekommenderade av en annan kund. Vi vart otroligt glada över att solen bestämde sig för att skina under just den timmen vi träffades, det var blött på marken efter en regnig natt men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder :)
 
Jag måste säga att jag är otroligt nöjd med denna fotograferingen, fick till så fina motljusbilder då solen var lite vagt i bakgrunden och glädjen och kärleken i familjen går inte att dölja :)
 




Med massor av glädje!

Jag fick ett mail för några veckor sedan som var på engelska där en enormt härlig kvinna undrade hur det gick till när man bokade mig. Jag googlade henne på Facebook då jag var lite orolig att det var ett spammail (får många sånna) men det visade sig att det var en helt underbar italiensk familj som har flyttat runt lite i världen och hamnade sen här i Sverige. Vi träffades i Hagaparken och OJ vad goa de var! Tvillingsyskon (lite äldre än de andra tvillingparen jag fotat under sommaren) och pojken frågade när vi var klara: När får vi göra detta igen? GOA barn det finns alltså!! :)

Ja som ni förstår så var detta en alldeles underbar fotografering som jag sent kommer att glömma!

Provfotografering

Igår hade jag en provfotografering av denna veckas brudpar. De gifter sig i stadshuset på lördag och vi skulle som sagt provfota dem. Nu var det så oturligt att mannen fick förhinder men det stoppade inte mig och Sofia från att åka dit och prova lite ändå. Hon är så härlig och glad och det ska bli superroligt att fota dem. Min dotter fyller 2 år samma dag så det blir en riktigt härlig dag!
 
Jag tog lite foton då jag var lite tidig på omgivningen och jag invigde mina vinterstövlar (skönaste stövlarna i världen)!
 
I lördags hade jag en superhärlig fotografering på Farsta Gård och när jag åkte därifrån så var mina byxor helt dyblöta så jag tror minsann att en inhandling av bra byxor att fota i står på inköpslistan :) Bilder från denna kommer senare!
 
 

Kristian von Krusenstierna

I somras fick jag i uppdrag att fota Kristian som är en proffessionel ryttare och han och hans familj driver Ågesta Ridskola som ligger lite utanför Farsta i södra Stockholm. Jag red själv på ridskolan som liten och det var jätteroligt att kika runt då de verkligen gjort om och ändrat mycket sen jag red där. Det var en rolig men lite trixig utmaning att fota både stall, omgivning, porträtt samt givetvis när han rider men jag tycker det gick riktigt bra och det verkar som att han också är väldigt nöjd. Mina bilder finns att se på hans hemsida www.kristianvk.se
 
Här kommer ett litet hopplock av alla bilder jag tog!