Januari

Ja då är första månaden på året förbi om någon timme. Det går så fort nu och jag känner verkligen att jag inte gjort någonting under denna månaden (stämmer på vissa sätt och på vissa sätt inte). Jag har ju faktiskt fyllt 30 år! Det är inte illa och det firades med min fina familj och vänner!

Jag insåg under den dagen att jag har nog den bästa mannen i hela världen :) Han kämpade med mat, fixade och städade tills allt var klart och vi kunde åka hem från lokalen och inte nog med det så skämmer han bort mig otroligt :) Tack älskling! Kan inte förstå att vi firar 8 år tillsammans snart och 5 år som gifta. Det är helt galet! Har lite planer på att göra en 5-årsfotografering med min älskling och vår lilla hoppetossa! Har inte riktigt spikat fotograf men nästan. Jag ser ju inte riktigt ut som när vi gifte oss (det finns nåååågra graviditetskilon på kroppen och en mage som inte brukar finnas där men det blir väl gulligt?).
 
Imorgon blir det 3 fotograferingar på schemat. En utomhus och 2 i studio. Härligt när man har fullt upp! Ni har väl inte glömt att jag har ett erbjudande ute nu? TILL ERBJUDANDET!

Jag vill också påminna alla mina gamla kunder om min tävling just nu! Alla ni som har fotat er hos mig, i studio, utomhus eller hemma hos er (alla alla alltså) kan vara med och tävla om ett presentkort på en fotografering inkl. 10 högupplösta bilder. Det ni behöver göra är att skriva en liten recension om vad ni tyckte och maila mig (plus en stjärna i kanten om ni kan lägga den på Facebook på min sida samtidigt :) Mer info här
 
Sitter och håller på med nya hemsidan för fullt!
Hittade en bild från i somras och gissa om jag längtar till värme, sol och kjol :)
 

När livet tar en vändning...

Jag brukar vara väldigt positiv i denna bloggen och har hållit den lite från mitt privatliv och inte skrivit sådär jättemycket om mig och min familj. Nu tänker jag dock bli jätteprivat och lägga ut min oro och ensamhet här. Jag har en privat blogg men den är låst och läses inte av speciellt många alls och eftersom att jag knappt skrivit i den på månader så har nog de som faktiskt har tillgång till den glömt den för länge sen.
 
Jag skrev förra veckan att jag hade otroligt bra nyheter till denna veckan. Jag trodde det och har väl det fortfarande även om det nu hänger en tung slöja över de nyheterna som gör det svårt för mig att känna mig riktigt lycklig över dem. Jag som hoppats att kunna lägga ut bilden på min lilla bebis som låg där inne och sprattlade och hade sig med ett glädjetjut går nu ut med detta med ett lite tystare glädjetjut men massor av hopp att ni alla håller tummarna för oss!
 
Min dotter ska få ett syskon, eller nu vet jag inte längre. Jag var på SÖS med min mamma för göra ett så kallat KUB-test. Man tar ett blodprov någon vecka innan och gör ett ultraljud och sen räknar den ut vilken risk man har att få ett barn med trisomi 13,18 eller 21 (downs syndrom). Oftast får man ju superlåg risk för de första två vilka inte är förenliga med liv (barnet dör oftast under förlossning eller snart efter) och sen får man en lite högre risk för downs. Men min dotter Lily fick jag en risk på 1:2500 har jag för mig. Denna gången vart det annorlunda. Bebisen hade en väldigt bred nackspalt (det är vätska i nacken) vilket gjorde att min bebis har 50% risk att ha trisomi 13,18 eller 21. Om det visar sig att den är inte har något av dem så får man gå vidare och göra ett större ultraljud då den breda nackspalten även kan tyda på ett hjärtfel.

I torsdags åkte jag alltså in igen till SÖS där man tog ett prov från moderkakan (återigen var min underbara mamma med, jag vette sjutton hur jag skulle klara mig utan dig mamma!?) vilket var lite läskigt men kändes knappt och gick över på 3 sekunder sen var det vila i några dagar.

Det ovan skrevs i fredags men jag har avvaktat med att publicera detta tills nu.
Nedan text är skrivet idag.
 
 
Det har varit en lång helg då jag förberett mig på det värsta, försökt fokusera på min dotter och mitt arbete. Idag kom samtalet och inga kromosomförändringar hittades. Det har även gjort ett odlat prov men som jag förstod det på läkaren är det ytterst sällan som det visar något annat än snabbsvaret så jag känner mig både trött och lättad även om det är väldigt svårt att ta till mig allt detta.
Nu väntar även extra ultraljud samt ett speciellt ultraljud av en barnkardiolog som kommer att titta på bebisens hjärta.
Så håll tummarna så hårt ni bara kan för att även hjärtat ska se fint ut!
 
Stor kram till er alla!

PS. Ville givetvis också gå ut med detta så ni vet att det kommer bli svårt att ta några större fotograferingar i från Juli och framåt :)
 
Bild på mig och det finaste (och mest envisa) jag har <3
 
Vår lilla bebis förra veckan!
 

Älskade gravidmagar...

Efter lång ledighet och sjukdom känns det så enormt roligt och spänt att visa upp de första bilderna för 2014! De kom med flera idéer och hade hittat inspiration på internet (vilket jag älskar, så roligt när folk kommer med nya idéer) och vi testade varendaste en tror jag :)
 
Det är med andra ord första gången jag prövade flera av sakerna :) Längtar tills de små pluttarna kommer ut så jag får fota lite småttingar!
 
Nu är helgen här och ledigheten startar för många av er, jag ska vara hemma med dottern men har sen en provfotografering inför ett bröllop i Februari som jag är otroligt taggad inför!
 

Alldeles för lång väntan...

Man säger ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Den som kom på det har inte väntat på ett barn skulle jag tro :)
 
Efter ett antal veckor med sjukdomar har jag nu min förkylningastmahosta kvar men känner mig rätt ok. Efter några omtumlande dagar av flera olika skäl jag kommer berätta om senare så hade jag idag en gravidfotografering utöver det vanliga. Madeleine kontaktade mig och ville fota sin mage innan den inneboende skulle vräkas men hon ville också att hennes bästa vän som också är gravid skulle vara med. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd och tyckte bilderna blev väldigt härliga och fylld av kärlek mellan nära vänner! Jag bjuder bara på en bild men flera kommer, var så säkra! :)
 
Eftersom att jag varit sjuk har jag varit feg och inte vågat boka så nästa vecka gapar tom och därför har jag ett ännu bätte erbjudande till er som kan nästa vecka dagtid (10-14). Ni får då mitt vinterbjudande för 1245:- istället för 1395:- OBS! Gäller endast dagtid mellan 20-23 jan.
 
 
 

Jag ser det snöar...

Ja nu snöar det! För fullt! Trots att jag inte är riktigt frisk så var jag tvungen att gå ut och gå med min dotter en stund och fota i det vita vackra.
 
Jag tänkte också lägga ut erbjudandet jag nämnde igår givetvis :) Jag kommer boka från 20 januari och framåt så först till kvarn!
 
Jag sitter även här och försöker planera en väldigt speciell fest. I slutet av denna månaden blir denna fotografen 30år. Jag lämnar 20-talet vilket känns konstigt. Inte dåligt men konstigt, kanske för att det händer så sällan av vi byter förstasiffran. Man gör det ju liksom bara var tionde år. Men planerna smids för fullt i alla fall :)
 
Här kommer nu bilder på min lilla tjeja :) Den första innehåller erbjudandet.
 

Snart är jag tillbaka!

Hej alla!
Jag har sån enorm abstinens att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag har inte arbetat på flera veckor då jag legat nedbäddad samtidigt som jag tagit hand om dottern (hur bra det gått vet jag ärligt inte men hon har fått mat,sömn och kärlek i alla fall).
 
Jag har tänkt att sparka igång 2014 med ett härligt erbjudande för er alla! Förhoppningsvis får vi mer vitt ute och vi kan ta härliga vinterbilder eller så kan ni komma hit för att fota er eller barnen i studion! Ingenting är omöjligt :) Jag längtar efter att komma igång och hoppas ni är redo för lite härliga fotosessioner!
Mer information om erbjudandet dyker upp imorgon så håll ögonen öppna.
 
Jag har stooora planer inför 2014 och kan knappt bärga mig för att berätta för er :) Men det får vänta till nästa vecka.

Idag dammade jag av mig trogna vän kameran efter några veckor av vila och tog några snabba foton på min älskade lilla tjej som var på ett härligt humör idag när jag hämtade henne på förskolan. Det var dock redan ganska mörkt men det tyckte jag min kamera skötte snyggt ändå :)